Ursula Scavenius læser farverigt

Søndag startede vi dagen til Ordkraft med en oplæsning af Ursula Scavenius fra hendes debutsamling fjer, som indeholder tre noveller. Vi havde selv læst en af de tre noveller, Luna Seconda, i forbindelse med en forelæsning på Universitetet, og derfor havde vi altså lidt kendskab til værket inden oplæsningen.
    Luna Seconda tager udgangspunkt i en verden, hvor der er opstået en ekstra måne, hvilket forårsager en kaos og ubalance i naturen. Man følger et ungt pars kamp for at overleve, imens omgivelserne bevæger sig mod det apokalyptiske. Novellen har en dyster og mørk stemning med fokus på krop og død. Denne groteske historie bliver til tider næsten tragiskkomisk, og er derfor en anderledes og interessant læseoplevelse.

   Med Ursula Scavenius oplæsning fik vi indblik i dele fra de to andre noveller i samlingen, og det blev tydeligt for os, at hun holder den samme stil i disse - selv hendes måde at læse op på var en smule dyster, hvilket havde en virkelig god effekt.
   Oplæsningen gav et godt indblik i, hvad samlingen indeholder og fungerede derfor som en god appetitvækker for hendes forfatterskab.
   Da der er stor forskel på, hvorvidt forfatterne resumerer deres værk inden en oplæsning, vil vi anbefalde, at man sætter sig lidt ind i litteraturen inden et oplæg, da det ellers kan være vanskeligt at følge med.
   En ulempe ved oplæsningen var at den fandt sted i kedelhallen, hvor der er meget støj, hvilket ødelagde lidt af det poetiske ved oplæsningen. Derudover skiller Ursula Scavenius skrivestil sig lidt ud, og værket henvender sig ikke til et lige så bredt publikum som populærlitteratur, og der var derfor ikke så mange, der deltog til oplægget.

   Vi synes selv, at det var et spændende indslag, som gav os lyst til at læse resten af novellesamlingen - og vi glæder os til at læse hendes fremtidige udgivelser.
Illustration fra tegneserien "Under to måner" af Ditte Lander Ahlgren baseret på Ursula Scavenius novelle "Luna seconda"
Illustration fra tegneserien Under to måner af Ditte Lander Ahlgren
 baseret på Ursula Scavenius novelle Luna Seconda.

Kommentarer

Populære opslag