Mit lykkelige Aalborg?

Sidste år blev Aalborg kåret til Europas lykkeligste by, og det er nok så fin en titel - men hvorfor er vi den lykkeligste by, og hvori består lykken? Lykken blev målt på følgende parametre:

  • Offentlig transport. 
  • Sportsfaciliteter.  
  • Livskvalitet. 

Ydermere var det faktum, at vi havde et universitet, et symfoniorkester og en smuk havn også med til at højne lykken.
Hertil kan det dog diskuteres, hvorvidt lykken består i, at bussen kører til tiden, og at den lokale fodboldklub har nok bolde - men vi må dog indrømme, at havnen er smuk, vi har en høj livskvalitet, og det er da dejligt med et universitet til at banke lidt viden ind i knolden.

På Ordkraft fik en række digtere muligheden for at arbejde med emnet Mit lykkelige Aalborg, hvortil både humoristiske, alvorlige og nostalgiske digte blev omtalt.
Vi ønsker ikke at repetere digtene eller analysere dem, men informere jer om at det var en sjov oplevelse. Den første digter Gitte Paracha Thorhauge ironiserede lykken i Aalborg, digteren Lars Winther komponerede digter, som pegede på vores lykke skyldtes vores bevidsthed om datiden, og digteren Poul Høllund Jensen beskrev lykken udfra samtaler, som han havde overhørt ved busstoppesteder. Heraf tog de sidstnævnte digte en meget humoristisk drejning, hvilket vendte fokus fra de meget dårlige klapstole vi sad på, til ligefrem at nyde situationen. 

Som vi nævner i vores 10 tips til Ordkraft, så prøv noget nyt - at høre amatørdigtere digte om nutidens lykke er ganske øjenåbnende. 

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag